Archive for September, 2007

Een baan!

September 20th, 2007

Het is zoooo 2006 om via de email te zeggen dat je een baan hebt, daarom hier met volle trots (en op BrainXXL): Wouter heeft een baan! Whoeha! Laat de champagne maar knallen (gisteren deed ie dat al)!

Mijn nieuwe werkgeven is Deloitte en ik ga als IT-auditor / consultant werken. 1 oktober is mijn eerste dag en laat ik nou twee weken later een heel vervelende internationale introductiedagen op Kreta hebben, wat erg 😉 Op het moment bekijk ik de arbeidsvoorwaarden (lada of A8, je kent het wel).

Ik heb volgens mij samen met Deloitte een wereldrecord solliciteren gevestigd. Afgelopen maandag om 13:00 een informele lunchafspraak gehad, dinsdag een gesprek gehad en gister een gesprek met de managing partner gehad. Na afloop van dit gesprek is mij direct een contract aangeboden en lag alles al klaar. Zo snel en soepel heb ik het niet ergens anders meegemaakt.

De opdrachten die ik ga uitvoeren kunnen worden opgedeeld in assurance en consultancy opdrachten en worden uitgevoerd op de gebieden strategie, processen & applicaties, IT infrastructuur en data. Voor deze functie ga ik post-doc volgen. Precies wat ik wil! Het wonderbaarlijke is dat Bob misschien ook het eerste deel van zijn post-doc in Amsterdam gaat doen en dan worden we weer klasgenoten 😉 Wat een toeval!

Maar het werk is divers qua uitvoering, zoals ik net beschreef, maar ook qua markten waarin ik ga werken. Ze bieden aan om over de hele linie projecten te doen om zodoende te proeven wat ik leuk vind. Ik zal jullie zo af en toe updaten over mijn werkzaamheden.

Maar genoeg over werk! Nu nog even een weekje vakantie vieren en dan met het echte leven beginnen!

Vooroordeel Duitsers bevestigd

September 17th, 2007

Ik las net een artikel over caravans op de Nederlandse snelweg. De Nederlandse caravan moet harden mogen rijden dan de nu toegestane 80-kilometer. Nu zal mijn vader het daar zeker mee eens zijn, maar daar gaat het nu even niet om. Julia claimt altijd dat wij Nederlanders een caravanland zijn en hét vooroordeel is dat wij allemaal een caravan in de achtertuin hebben staan. Het hoogtepunt was dan ook toen een vriendin van Julia vroeg op welke camping wij stonden toen wij in Hamburg overnachtten.

Aan het einde van het artikel stond dit:

Nederland telt in totaal ongeveer 470.000 caravans en is daarmee een van de landen met de hoogste caravandichtheid in Europa. In ons land worden jaarlijks ongeveer 17.000 nieuwe caravans aangeschaft. Op de Kampeer- en Caravanbeurs tonen de fabrikanten hun nieuwste modellen. Vorig jaar kwamen 56.000 bezoekers op het evenement af.

Ik denk dat ik voortaan gewoon toe ga geven aan het vooroordeel..