Archive for March, 2006

Paperboy

March 5th, 2006

Paperboy is de naam van het product dat ik en mijn projectgroep hebben gegeven aan het eindresultaat van het 4 weken durende project “Information Retrieval”.

De essentie van opdracht was om uit de rss feeds van de grootste Nederlandse kranten op een slimme manier informatie te halen en dit visualiseren. Wij kozen ervoor om de nieuwsartikelen te koppelen aan landen en aan politici. De stappen die wij ondernomen hebben zijn; het (geautomatiseerd) binnenhalen van de informatie uit de rss feeds van de kranten, vervolgens het downloaden van de nieuwsartikelen, het toekennen van artikelen aan landen of politici, het tellen van het aantal artikelen op een dag bij een politici, het toekennen van scores en het wegschrijven hiervan in een XML formaat, en tot slot het visualiseren van de verkregen resultaten.


Het bovenstaande figuur laat de startpagina zien van “paperboy”

Dit screenshot laat de visualisatie zien van de artikelen die aan landen zijn toegekend. Hoe roder een land hoe meer artikelen aan dit land zijn toegekend. Aan de rechterkant is de tijdlijn te zien, je kunt daar per dag de nieuwsartikelen bekijken.

De tweede visualisatie, is die de lijst van politici die vaak in het nieuws voorkomen. Hoe groter de foto hoe vaker ze die dag in het nieuws zijn gekomen ten opzichte van de andere politici.

En tot slot laat de laatste screenshot de visualisatie zien van de lijst met politici die die dag in het nieuws zijn. Gerankschikt per dag, van links naar rechts, op het vaakst voorkomen in het nieuws. We hadden er een 8 voor, volgens mij 😉 Je kunt “Paperboy” hier bekijken